Zo gaat de Nederlandse productie van stretchtenten

Zo gaat de Nederlandse productie van stretchtenten

Welkom bij Eurostretch, jouw betrouwbare leverancier van stretchtenten van Nederlandse bodem! Elke stretchtent die wij creëren, is het resultaat van een nauwgezet proces waarbij kwaliteit centraal staan. In deze blog duiken we in het hart van onze operatie: de productie van onze hoogwaardige stretchtenten, rechtstreeks uit Nederland.

Stap 1: De grondstoffen

Stap 1: De grondstoffen

De kwaliteit van een stretchtent staat of valt met het materiaal. Eerst selecteren we de beste stoffen die niet alleen weersbestendig zijn, maar ook duurzaam. Deze stoffen worden in Nederland geproduceerd, waarbij we streven naar een lage milieu-impact. Bij onze leverancier wordt het stretchtent doek al compleet waterdicht en UV bestendig gemaakt.

Stap 2: Uittekenen van de stretchtent

Daarna begint het ontwerpen. Wanneer je voor een special shape stretchtent gaat, zetten we jouw wensen om in een gedetailleerde tekening. We gebruiken geavanceerde software om de afmetingen, vormen en esthetiek van de tent nauwkeurig uit te werken. Daarnaast ontwerpen we de tent op een manier waardoor er bij het snijden sprake is van zo min mogelijk snijverlies. Dit proces waarborgt dat elk aspect van de tent – van de grootte tot de plek van de lussen – perfect aansluit bij wat jij voor ogen hebt.

Stap 2: Uittekenen van de stretchtent
Stap 3: Rollen stof snijden met de machine

Stap 3: Rollen stof snijden met de machine

Zodra het ontwerp is voltooid, gaan we over naar het snijden van de stof. We gebruiken rollen van hoogwaardige, duurzame stof die specifiek geselecteerd is voor jouw tent. Deze worden in onze snijmachine gelegd, die met uiterste precisie de stof snijdt volgens de specificaties van het ontwerp. Dit zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte snede, wat essentieel is voor de kwaliteit van de eindproducten.

Stap 4: Lussenbanden maken bij de confectie

Nadat de stof gesneden is, komen onze confectiemedewerkers in actie. Zij zijn verantwoordelijk voor het maken van de lussenbanden. Deze banden zijn cruciaal voor het opzetten en spannen van de tent. Ze worden met de hand gemaakt en bevestigd op de juiste plekken op de tent, wat zorgt voor de nodige stevigheid en flexibiliteit.

Stap 4: Lussenbanden maken bij de confectie
Stap 5: Lassen met de hoogfrequent

Stap 5: Lassen met de hoogfrequent

Een van de meest cruciale stappen, is het lassen van de stretchtenten met een hoogfrequent lasmachine. Deze techniek wordt gebruikt om de stukken stof naadloos aan elkaar te hechten, wat zorgt voor een waterdichte en duurzame verbinding. Het hoogfrequente lassen zorgt ervoor dat de tenten bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden en lang meegaan.

Stap 6: Lussenbanden en doek samenvoegen

Na het maken van de lussenbanden en het snijden van het doek, komt de volgende stap: het samenvoegen van deze twee onderdelen bij de confectieafdeling. Dit is een belangrijk moment in het productieproces, omdat het de stevigheid en functionaliteit van de stretchtent aanzienlijk beïnvloedt. Omdat er speciale technieken gebruikt worden om de lussenbanden zorgvuldig en nauwkeurig aan het doek te bevestigen, blijven deze in weer en wind vastzitten.

Stap 6: Lussenbanden en doek samenvoegen
Stap 7: Kwaliteitscontrole

Stap 7: Kwaliteitscontrole

Eenmaal samengevoegd, ondergaan onze stretchtenten een grondige kwaliteitscontrole. Onze experts controleren zorgvuldig elk aspect van de tent: van de stevigheid van de lussen tot de integriteit van de naden en het laswerk. Daarnaast zorgen we ervoor dat het doek geen defecten vertoont en dat de afmetingen exact overeenkomen met het ontwerp.

Stap 8: Verpakking en verzending

Na de kwaliteitscontrole is het tijd voor de verpakking. Onze stretchtenten worden zorgvuldig verpakt om ze te beschermen tijdens het transport. Omdat we werken met stevige pallets en een bouwzak die wel tegen een stootje kan, komt de stretchtent in perfecte staat bij jou aan.

Stap 8: Verpakking en verzending

Bij Eurostretch is elke stap in het productieproces van jouw stretchtent doordrenkt met Nederlandse kwaliteit en zorg. Van het eerste ontwerp tot het laatste stiksel, we zorgen ervoor dat jouw tent niet alleen functioneel is, maar ook een blikvanger op elk evenement!