Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een stretchtent koop je niet zomaar. Eurostretchtents is producent en leverancier van topkwaliteit stretchtenten. Daarom is een stretchtent van Eurostretch de beste keus. Maar we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Op deze pagina geven we een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!

Van welk materiaal zijn de stretchtenten gemaakt?

De stretchtenten worden gemaakt van eenzijdig PVC gecoat doek. Dit doek weegt 740 gram/m2.

Waarom worden de naden hoogfrequent gelast?

Om 100% waterdichtheid te garanderen, lassen wij de naden. Dat doen we hoogfrequent en op basis van de soft wedge technologie waardoor je stretchtent absolute klasse uitstraalt. De gelaste naden zijn nog sterker dan het doek zelf.

Welke formaten tent levert Eurostretchtents?

Eurostretchtenten zijn beschikbaar in alle denkbare formaatcombinaties tot 20 x 20 meter (400 vierkante meter). Je kunt Eurostretchtenten koppelen, waardoor je grote oppervlakken kunt overkappen. Koppelen gebeurt met speciale connectors waarmee onze tenten aan elkaar of aan een gebouw gekoppeld kunnen worden.

Kunnen Eurostretchtenten bedrukt worden?

Zeker! Het doek kan volledig of in delen bedrukt worden, bijvoorbeeld met een aangeleverde afbeelding of een bedrijfslogo. De bedrukking is full colour, watervast en bestand tegen rek. Bedrukken gebeurt tegen meerprijs.

Welke toepassingen heeft een stretchtent?

Onze stretchtenten lenen zich voor veel verschillende toepassingen. Tentverhuurbedrijven zetten onze tenten in als onderdeel van hun leveringsprogramma. Restaurant- en caféhouders gebruiken onze tenten om hun terrassen te overkappen. Daarnaast produceren we bijzondere tenten en overkappingen op maat (bijvoorbeeld voor outdoor beurzen of semipermanente paviljoens) en ontwikkelen we in eigen beheer concepten voor specifieke markten. Heb je een bepaalde toepassing voor ogen, neem contact met ons op. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Is het mogelijk een stretchtent rondom af te sluiten?

De stretchtent is een flexibele overkapping, die normaal aan de zijkanten open blijft. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1 zijde naar beneden te plaatsen. Er is dan minder ruimte onder de tent beschikbaar, ongeveer 2,5 meter.

Kan ik een vloer kopen bij mijn stretchtent?

Uiteraard hebben wij mooie vloeren beschikbaar voor onze stretchtenten. Vlondervloeren kunnen we leveren uit voorraad. Overige vloeren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Kan ik een stretchtent op elke ondergrond plaatsen?

Een stretchtent kan zowel direct op de grond als op de stenen worden geplaatst.

Kan ik mijn stretchtent zelf opbouwen?

Na aankoop heb je de keuze de stretchtent zelf op te bouwen, of dit te laten doen door onze opbouwteams. Met behulp van onze duidelijke opbouwhandleiding is zelf opbouwen zeker mogelijk!

Wat voor garantie heb ik op mijn stretchtent?

Koop je een stretchtent bij Eurostretch, dan profiteer je van één jaar volledige garantie op jouw tent! Op de lasnaden heb je zelfs 2 jaar garantie. Voor vragen over jouw stretchtent mag je ook daarna natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Is er een manier de levensduur van mijn tent te verlengen?

Onze stretchtenten zijn van de beste materialen en blijven jarenlang een prachtige blikvanger. Er is wel een manier om de levensduur van de tent te optimaliseren en dat is door de tent jaarlijks te (laten) wassen. Meer weten over het wassen van de tenten? Neem even contact met ons op.

In welke situaties is een tentboek of een bouwboek nodig?

Steeds meer overheden en festivalorganisatoren vragen om brandwerendheidscertificaten, maar ook om complete tentboeken. De statische berekeningen en de praktische aanwijzingen in zo’n tentboek geven je de zekerheid van een veilige, betrouwbare bouw- en werkwijze. Het tentboek is voor onze klanten tegen een meerprijs verkrijgbaar.