Veelgestelde vragen

Een stretchtent koop je niet zomaar. Eurostretchtents is producent en leverancier van topkwaliteit stretchtenten. Daarom is een stretchtent van Eurostretch de beste keus. Maar we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Op deze pagina geven we een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op!

Wanneer de stretchtent gemonteerd is met onze eigen materialen én met behulp van onze handleiding, kan de tent tot windkracht 8 blijven staan. Op locaties dicht aan het water of open vlaktes geldt windkracht 7. De tenten kunnen tevens een piekwind aan van 113k/mh.

De meest verkochte maatvoering in 2022 was een 7.5 x 10 m. Deze tent is met 2 personen (gemiddeld) binnen een uur opgezet.

Steeds meer overheden en festivalorganisatoren vragen om brandwerendheidscertificaten, maar ook om complete tentboeken. De statische berekeningen en de praktische berekeningen en de praktische aanwijzingen in zo’n tentboek geven je de zekerheid van een veilige, betrouwbare bouw- en werkwijze. Het tentboek is voor onze klanten tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Onze stretchtenten zijn van de beste materialen en blijven jarenlang een prachtige blikvanger. Mits er natuurlijk goed wordt omgegaan met de materialen. Je kunt een aantal dingen doen om de levensduur van de tent te verlengen. Ons doek van 740 g/m2 is zelf goed schoon te houden met een hogedrukreiniger. Het is mogelijk om je tent professioneel door ons te laten wassen. Meer weten over het wassen van de tenten? Neem even contact met ons op.

Koop je een stretchtent bij Eurostretch dan profiteer je van één jaar volledige garantie op jouw tent. Op de lasnaden heb je zelfs 2 jaar garantie. Voor vragen over jouw stretchtent mag je ook daarna natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Na aankoop heb je de keuze de stretchtent zelf op te bouwen, of dit te laten doen door onze opbouwteams. Met behulp van onze duidelijke opbouwhandleiding is zelf opbouwen zeker mogelijk. Het is geen hoge wiskunde je moet alleen de juiste volgorde weten!

Een stretchtent kan zowel direct op de grond als op de stenen worden geplaatst. Bij een verharde ondergrond krijg je wel te maken met belastblokken van 1080kg maar soms zijn er ook andere mogelijkheden, hiervoor vragen we altijd een foto van de locatie.

Uiteraard hebben wij mooie vloeren beschikbaar voor onze stretchtenten. Vlondervloeren kunnen we leveren, wel is dit op nabestelling. Overige vloeren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De stretchtent is een flexibele overkapping die normaal aan de zijkanten openblijft. Maar tegenwoordig is het mogelijk om de tent te voorzien van onze eigen ontwikkelde zijwanden. We geven graag meer informatie over deze zijwanden, ook zijn deze in onze showroom te bekijken. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld 1 zijde naar beneden te plaatsen. Er is dan minder ruimte onder de tent beschikbaar, ongeveer 2,5 meter.

Onze stretchtenten lenen zich voor veel verschillende toepassingen. Tentverhuurbedrijven zetten onze tenten in als onderdeel van hun leveringsprogramma. Restaurant- en caféhouders gebruiken onze tenten om hun terrassen te overkappen. Daarnaast produceren we bijzondere tenten en overkappingen op maat (bijvoorbeeld voor outdoor beurzen of semipermanente paviljoens) en ontwikkelen we in eigen beheer concepten voor specifieke markten. Heb je een bepaalde toepassing voor ogen, neem contact met ons op. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Zeker! Het doek kan volledig of in delen bedrukt worden, bijvoorbeeld met een aangeleverde afbeelding of een bedrijfslogo. De bedrukking is full colour, watervast en bestand tegen rek. Bedrukken gebeurt tegen meerprijs.

Onze stretchtenten kunnen gemakkelijk vrijstaand geplaatst worden. Ook is deze, wanneer de gevel zich ervoor leent, te monteren aan het pand. Verder kun je er ook voor kiezen om een vaste palen constructie te plaatsen. Onze monteurs doen geen montages voor tentdoeken kleiner dan onze kleinste standaardafmeting á 4.5 x 7.5.

Eurostretchtenten zijn beschikbaar in alle denkbare formaatcombinaties tot 20 x 20 meter (400 vierkante meter). Je kunt Eurostretchtenten koppelen, waardoor je grote oppervlakken kunt overkappen. Koppelen gebeurt met speciale connectoren waarmee onze tenten aan elkaar of aan een gebouw gekoppeld kunnen worden.

Om 100% waterdichtheid te garanderen, lassen wij de naden. Dat doen we hoogfrequent en op basis van de soft wedge technologie waardoor je stretchtent absolute klasse uitstraalt. De gelaste naden zijn nog sterker dan het doek zelf en door deze manier zie je amper waar de stroken aan elkaar gezet zijn op je nieuwe stretchtent. Zo oogt het echt als geheel!

De stretchtenten worden gemaakt van eenzijdig PVC gecoat doek verwerkt met een technisch textiel. Hierin hebben wij 2 kwaliteiten leverbaar 550g/m2 en 740g/m2.