Van festivaltent tot uniek product

Van festivaltent tot uniek product

EUROSTRETCH X UNBEGUN

Bij UNBEGUN geven ze de sterkste restmaterialen een tweede leven. Zo upcyclen ze markt-, transport- en afdekzeilen en nu ook stretchtenten tot een uniek producten. Wij als EUROSTRETCH zijn een samenwerking aangegaan met UNBEGUN om ons restafval en gebruikte doeken te verwerken tot laptopsleeves, tabletcases en schoudertassen.

Elk product heeft een eigen identiteit en dit maakt het uniek!

In een wereld vol afdankertjes is er meer dan genoeg materiaal om te upcyclen. Sterk, stevig materiaal dat weer en wind heeft getrotseerd. En in ook stretchtenten die Festivalgangers hebben beschermd tegen de elementen van moeder natuur. Onze African stof is makkelijk te reinigen, waterdicht en heeft een knappe matte finish. Dit zorgt ervoot dat het materiaal veel potentie heeft. In plaats van de verbrandingsoven worden er nu hoogwaardige kwaliteit sleeves, cases en tassen van gemaakt.

In de productie van onze stretchtenten zit gemiddeld 7% snijverlies. Met de prognose van dit jaar zal dit ongeveer uitkomen op 5580m2 wat normaal verbrand zou worden bij de afvalverwerker. 60% van ons snijverlies is daadwerkelijk te hergebruiken door UNBEGUN. Hierdoor ziet meer dan de helft van ons restmateriaal opnieuw het daglicht!

De grootste milieu impact op het klimaat zit in het productieproces van onze hoge kwaliteit doeken. Dit wordt vooral veroorzaakt door de stof PES & PVC (49%) en de additieven die worden toegevoegd tegen verkleuring in UV licht en het schimmelwerend maken van de stof.

Dit proces gebeurd extern bij de fabrikant en hier hebben wij geen grip op als EUROSTRETCH. Waar wij wel grip op hebben is ons eigen productieproces en de afvalfase van ons snijverlies. De totale CO2 impact op het milieu van EUROSTRETCH bedraagt 19.377kg CO2. Dit komt voornamelijk voort uit het opwarmen van onze productiehal.

9.750 kg CO2 staat gelijk aan:

  • 48.000 km rijden met een gemiddelde benzineauto (Onze montagebus per jaar)
  • 5417 m3 gas verbruik (3,5 jaar het gasverbruik van een standaard huishouden in Nederland)
  • 20 retourvluchten met het vliegtuig naar München
  • De productie van 4,5 duizend biefstukken

Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met UNBEGUN. Het restmateriaal wordt omgezet in een heel nieuw product. Zo kun je vanaf nu jouw laptop of ipad beschermen met onze hoge kwaliteit stof. Ook onze fanny packs zijn ideaal voor elk festival en maken jouw outfit helemaal af!