Handleiding stretchtent opbouwen

Handleiding stretchtent opbouwen

Heb jij een stretchtent gekocht of gehuurd? Dan is de volgende stap natuurlijk om deze op te zetten. In deze handleiding leggen we je in 6 stappen uit hoe je zelf een stretchtent opbouwt.

* Let bij je gekochte tent goed op hoeveel zijpalen je hebt, dit kan per formaat verschillen.

Stap 1: Het doek op de juiste plek klaarleggen

Om te beginnen leg je het doek op een groot onderzeil klaar, dit zorgt ervoor dat het doek van de stretchtent niet vies wordt (dit doe je ook bij het opbergen van de tent). Als je het doek uitgevouwen en klaar ligt kun je beginnen met het slaan van de haringen. Deze haringen sla je op minimaal 1,5 meter van het doek de grond in (je hebt namelijk minimaal 1,5 meter nodig voor de afspanning) Bekijk de plattegrond voor de locaties.

LET OP! Per hoekpaal gebruik je 2 haringen.

Stap 1: Het doek op de juiste plek klaarleggen
Stap 2: De palen op de juiste plek leggen en vastklikken

Stap 2: De palen op de juiste plek leggen en vastklikken

Leg de palen op de juiste positie rondom het tentdoek (zie plattegrond). Klik de palen aan de tent vast doormiddel van de karabijnhaak. Plaats tussen de hoekpalen de zijpalen om de 4 meter (de hoeveelheid zijpalen is afhankelijk van de lengte).

Bekijk de plattegrond voor de exacte locaties.

Stap 3: Klik alle banden en spanners vast aan de palen en het doek

Wanneer alle palen aan de tent bevestigd zijn begin je met het vastmaken van de spanbanden en touwensets. Op elke hoek worden 2 spanbanden en ratels gebruikt. Bij de zijpalen leg je een spanband + ratel en een touwen set. Je touwen set gebruik je later voor de afwerking dit bestaat uit een V-touw met 2 karabijnhaken die je eerst bevestigd op de eerst mogelijke bevestiging links en rechts van de paal.

LET OP! Zorg dat er geen spanning op je spanband + ratel staat dit maakt het opzetten van de palen erg lastig straks.

Stap 3: Klik alle banden en spanners vast aan de palen en het doek
Stap 4: Zet de palen rechtop

Stap 4: Zet de palen rechtop

Als alle palen en spanbanden bevestigd zijn aan het doek beginnen we met de palen rechtop zetten. Als eerste begin je om de hoekpalen omhoog te zetten staan deze rechtop dan de zijpalen.

LET OP! Zorg nog steeds dat er geen tot weinig spanning op je spanbanden staan maar net genoeg om de paal rechtop te houden.

Stap 5: Middelste paal omhoog hijsen

Zet de mastkap of mastkappen wanneer er meer midden palen zijn op de palen. Druk de midden paal in het midden van de tent rechtop.

LET OP! Zet je midden paal nooit op een lasnaad altijd in het midden van een baan van het tentdoek.

Stap 5: Middelste paal omhoog hijsen
Stap 6: Afronding

Stap 6: Afronding

Als alles staat kun je beginnen met het afspannen van de tent. Begin wederom met de hoekpalen en daarna de zijpalen. Als alles op spanning staat bevestig je de rest van de touwen set aan de haring en klik je hem vast aan je V-touw bevestiging waarna je hem strak trekt. Nu ontstaat er een dakje in je tentdoek wat effectief is voor de afwatering. Werk je overige banden en touwen netjes weg door ze vast te knopen. Het is je nu gelukt om een stretchtent op te zetten en je kunt gaan genieten van je nieuwe aanwinst!

Tips van Eurostretchtents

  1. Gebruik een grondzeil met opbouwen en afbreken van de tent. Hierdoor blijft je tent netjes schoon
  2. Onze stretchtenten zijn schoon te spuiten met een hogedrukspuit!
  3. Zet je midden paal nooit op een lasnaad maar netjes in het midden van een baan van het doek!
  4. Je kunt voor je midden paal ook een voet gebruiken dit is handig als je tent langere tijd staat en bij storm of harde wint. Je midden paal blijft dan ten aller tijden recht opstaan. Dit is optioneel en extra bij te bestellen via Eurostretchtents
  5. Je kunt je stretchtent in elke mogelijke manier bevestigen. Het heet niet voor niets een stretchtent, zo kun je speelsgewijs hele leuke opstellingen uitproberen! Echter dien je hiervoor wel vaak andere afmetingen palen te hebben. Heb je hier vragen over neem dan gerust contact met ons op!